Pargas Svenska Pensionärer

IT support

IT gruppen informerar!

Kom till Seniorpunkten så reder vi ut tillsammans dina specifika problem med dator, platta eller telefon. Vi är flera handledare på plats så vi kan fokusera helt på dina problem. 
Välkomna

Tag gärna kontakt med oss

Kurt Lundström, kb.lundstrom(ät)gmail.com 
C-G Nygårdas, carlgustav.nygardas(ät)gmail.com

om saker ni vill ta upp så kan vi förbereda oss bättre.

Se händelsekalendern för nogrannare program och tider.

 

Presentation av ledaren för IT supporten

Kurt Lundström  född på svenska dagen 1947 i Åbo där jag vuxit upp och gått i skola, fem klasser i Classikum och sen Pargas yrkesskola på ellinjen . Tog min ingenjörsexamen i svagström i Sverige.
Familjen består  av min hustru Kristina och 2 barn och barnbarn . 

Arbetet förde oss till Vanda i början på 80 talet där jag som exportchef för olika företag  reste världen runt.  2011 gick jag i pension som jag utnyttjat till att förutom att delta i olika resor arrangerade av Vanda svenska pensionärsförening också  deltagit i föreningens styrelse som IT ansvarig,  då ingen ersättare hittats sköter jag ännu deras hemsida samt datastöd på distans.

Då  vi har en sommarstuga i Pargas mognade tanken på att flytta till Pargas och flytten tog plats i maj 2020. Mina hobbyer är  snickrande på stugan, genealogi och It.
Eftersom jag anmält mig frivilligt att också här fungera som datastöd så kommer  nog en del av oss att mötas. Det intressanta med sådan verksamhet är att man lär känna många människor och lär  sig hela tiden nya saker då  trots allt är amatör gällande IT.

Mina kontaktuppgifter är,  050 041 31 62,   kb.lundstrom(ät)gmail.com

 

 

 

Träffar

15.2.2024

Vid IT sammankomsten 15.2 i Seniorpunkten gick vi igenom säkerheten angående användning av olika sätt att betala och identifiera på nätet vid användningen av bankkort samt  andra  sätt t.e.x. GooglePay, MobilePay  , Klarna och PayPal. Antal deltagare 8 personer.

Materialet