Pargas Svenska Pensionärer

Ordförandens spalt

Nu grönskar och blommar allt, och snart blir det kanske rentav varmt. Vårsäsongen börjar vara förbi och det är dags för sommarlov och semester. Fast det gäller förstås inte oss pensionärer. Vi har ju semester hela tiden, eller hur – eller är det så att vi aldrig har semester utan bara jobbar på hela tiden? Det beror väl på hur man ser på det hela. Men skönt är det med sommar.

Det finns mycket vi pargasiter kan glädja oss åt just nu. Till det hör bland annat att vi blev uppmärksammade med två medlemsrekryteringspris på förbundets vårmöte i Närpes i april. Vår förening fick tredje pris i tävlingen för föreningar, som tack för att antalet medlemmar har ökat med över sjuttio, och vår sekreterare Vivan Norring-Nyström fick rentav andra pris i den individuella rekryteringstävlingen. Inspirerade av det ska vi fortsätta att övertyga så många Pargaspensionärer som möjligt om fördelarna med att skriva in sig.

Bland allt det positiva i vår verksamhet vill jag också nämna resorna. Den fina Madeiraresan skrev jag om redan förra månaden, och nu kan jag tillägga två kortare men ändå givande resor i maj: sju kyrkor den åttonde och en teaterresa till Helsingfors den nionde. Resan till kyrkorna leddes av Rauni Schleutker med hjälp av några andra, och eftersom Rauni efter många års aktiv medverkan i vår resegrupp har meddelat att hon nu tar ledigt från gruppen vill jag passa på och tacka henne för hennes insatser.

Som det framgår på annat håll här i Parentesen återstår ännu en stor tilldragelse innan säsongen är helt slut, nämligen den åboländska pensionärsträffen. Vi hoppas på minst ett sjuttiotal gäster från de andra föreningarna, från Iniö i väster till Västanfjärd i öster. Med våra egna medlemmar medräknade ska vi väl fylla Brankis med gott och väl ett hundratal glada pensionärer som efter lunchen först får höra intressanta anföranden om Pargas förr och nu och sedan vandrar omkring och beser platser i Pargas centrum. Välkomna med, men anmäl er i tid!

Slutligen vill jag påminna om höstens första tilldragelse, nämligen den numera traditionella promenadträffen på Pajbacka idrottsplan som Eläkeliiton Paraisten yhdistys har bjudit in oss till tisdagen den 13 augusti kl. 14–15. En glad social samvaro, inte en tävling, och man behöver inte anmäla sig på förhand. 

Jag önskar alla en riktigt skön och avslappnande sommar!

Mikael Reuter